Sposób przygotowania:
Krokiety Ewy
Z powyższych składników robimy ciasto na naleśniki,wszystko ubijając mikserem. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy naleśniki .Odstawiamy. Kapustę gotujemy do miękkości tj. około 40 minut. Pieczarki i cebulkę obieramy. Kroimy w kosteczkę. Rozgrzewamy patelnię i dusimy do miękkości,następnie odkrywamy pokrywę i delikatnie podsmażamy. Ugotowaną,przestudzoną kapustę odciskamy a następnie drobno kroimy. Teraz tak : Pieczarki z cebulą mieszamy razem z kapustą. Porządnie doprawiamy solą i pieprzem. I na każdy naleśnik nakładamy nasz farsz,po dwie duże łyżki stołowe. Zawijamy w kopertę,obtaczamy w jajku i bułce i smażymy na złoty kolor. Gotowe....... Podajemy zaraz po przyrządzeniu z czerwonym czystym barszczykiem :)Z tej porcji wychodzi 11 naleśników o srednicy 23cm.SMACZNEGO . . . . . .. . .
elzbieta8960
dusia30
Natala1210
Netka
evita0007
A wiesz ,sama bym zjadła bigosu :)
zbynio12342
robertjankopp
gusia1000