Sposób przygotowania:
Krokiety jajeczne.
Przygotować sos:Cebulę i czosnek drobno pokroić i podsmażyć
na oliwie,dodać przecier pomidorowy,podsmażyć krótko.Dodać pomidory z puszki wraz z sosem,pokrojoną paprykę,wywar,dopraw-
-ić solą,pieprzem,chilli.Gotować z 10 min.Z masła i mąki przygotować zasmażkę,dodać mleko i gotować 10 min.Doprawić
solą,pieprzem i gałką i schłodzić.Jajka ugotować na twardo,obrać
i posiekać drobno.Wymieszać z tartym serem i sosem.Z ciasta zrobić krokiety i opanierować w mące,jajku i bułce.Na patelni obsmażyć krokiety ze wszystkich stron.podawać z sosem pomidorowym,posypać ziołami.
na oliwie,dodać przecier pomidorowy,podsmażyć krótko.Dodać pomidory z puszki wraz z sosem,pokrojoną paprykę,wywar,dopraw-
-ić solą,pieprzem,chilli.Gotować z 10 min.Z masła i mąki przygotować zasmażkę,dodać mleko i gotować 10 min.Doprawić
solą,pieprzem i gałką i schłodzić.Jajka ugotować na twardo,obrać
i posiekać drobno.Wymieszać z tartym serem i sosem.Z ciasta zrobić krokiety i opanierować w mące,jajku i bułce.Na patelni obsmażyć krokiety ze wszystkich stron.podawać z sosem pomidorowym,posypać ziołami.
evita0007