Sposób przygotowania:
Nalesniki mięsno- brokułowe z sosami
Naleśniki : Składniki łączymy ze sobą i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy łyżkę oleju. I smażymy na rozgrzanej patelni. Gotowe naleśniki odstawiamy aż staną się zimne. Farsz : Mięso podsmażamy rozdrabniając je na malutkie cząsteczki. Brokuły gotujemy aż będą miękkie a następnie drobniutko je kroimy. Do mięsa na patelni dodajemy rozdrobnione brokuły i przez chwilę wszystko razem mieszając podsmażamy. Sos czosnkowy : Łączymy składniki ze sobą i wstawiamy na 30 minut do lodówki. Sos pomidorowy: Łączymy składniki ze sobą i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Łączenie farszu z naleśnikiem. Na środek naleśnika wkładamy dwie łyżki farszu, zawijamy w rulon lub kopertę. Powstałe krokiety podsmażamy do momentu zarumienienia się naleśnika. Na wierzch polewamy sosem pomidorowym lub czosnkowym wedle uznania Smacznego.