Sposób przygotowania:
Krokiety pieczarkowo- szpinakowe
Na patelni podsmażam mięso - doprawiam do smaku wg upodobania, może być lekko pikantne z dodatkiem curry. Pieczarki oczyszczam i podsmażam. Lekko solę i pieprzem i podsmażam na drugiej patelni aż puszczą wodę i trochę tej wody odparuje. W tym czasie robię naleśniki - mieszam wszystkie składniki w jednej misce za pomocą miksera. Ciasto musi być dość płynne więc w razie potrzeby dolewam wody. Smażę na odrobinie oleju z obu stron duże naleśniki. Staram się aby były jak najcieńsze. Gdy pieczarki są już prawie gotowe dodaję szpinak - razem mieszam i podsmażam. Dodaję również podsmażone mięso. Całość mieszam i razem podduszam przez chwilę. Na usmażonego naleśnika nakładam łyżką farsz i delikatnie zawijam w rulon. Na wierzch kładą odrobinę sera żółtego. Takie naleśniki pysznie smakują z sosem czosnkowym lub "kebabowym". Smacznego.
nieuchwytna
evita0007
Elficzna
no właśnie! już myślałam że o mnie zapomniałaś! :)