Sposób przygotowania:
Krokiety wg GosiNaleśniki:
Do miski przekładamy wszystkie składniki na ciasto i miksujemy mikserem na jednolitą masę.
ETAP 2:
Z ciasta smażymy na patelni duże naleśniki.
Farsz:
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Pieczarki obieramy odcinając ogonki, a kapelusze trzemy na tarce o dużych oczkach.
ETAP 4:
Cebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy przez chwilę (na oliwie).
ETAP 5:
Następnie dodajemy pieczarki i podsmażamy, aż odparują nadmiar wody.
ETAP 6:
Patelnię zdejmujemy z ognia i dodajemy posiekane na drobno jajka. Przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
ETAP 7:
Farsz układamy na naleśnikach i zawijamy krokiety.
ETAP 8:
Następnie krokiety maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej.
ETAP 9:
Na koniec smażymy je na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.
Magdalena88
gosia p.
Magdalena88 napisał(a):