Sposób przygotowania:
Krokiety z grzybami
Jajka ubijamy lekko z odrobiną soli, dodajemy stopniowo mąkę i wlewamy mleko i wodę mineralną – miksujemy aż ciasto będzie miało gładką konsystencję, odstawiamy na 15 minut. W międzyczasie na patelni na 2 łyżkach masła podsmażamy na złoto cebulkę pokrojoną w drobną kostkę. Kiedy cebulka będzie ładnie zarumieniona przekładamy ją na talerzyk, a na patelni rozpuszczamy resztę masła. Kiedy masło się rozpuści dodajemy rozmrożone, opłukane i posiekane drobno grzyby – smażymy około 15 minut. Po tym czasie do grzybów dolewamy około 1 szklanki wody i dusimy grzyby do miękkości około 30 minut. Do uduszonych grzybów dodajemy podsmażoną cebulkę i doprawiamy farsz do smaku solą i pieprzem. Z przygotowanego wcześniej ciasta smażymy naleśniki. Z usmażonych naleśników przygotowujemy krokiety. Na środku każdego naleśnika nakładamy łyżkę farszu po czym zwijamy je w rulon albo składamy w kopertę. Tak przygotowane krokiety obtaczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej, smażymy na złoty kolor na oleju.