Sposób przygotowania:
Krokiety z grzybami, kaszą i marchewką
Usmażyć naleśniki według swojego przepisu. Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić. Cebulę pokrojoną w kostkę wrzucić na patelnię lub szeroki rondel i podsmażyć. Ugowane grzyby posiekać i dodać do cebuli. Następnie dodać startą na grubych oczkach marchewkę i natkę pietruszki i wszystko chwilę smażyć. Farsz doprawić do smaku i jeszcze chwilę smażyć. Do farszu dodać opróżnioną z woreczków kaszę, wymieszać farsz i przestudzić. Na środek każdego naleśnika kłaść porcje farszu i składać krokiety w koperty. Potem każdy z nich zanurzać w jajku rozmieszanym z mlekiem i odrobiną soli a następnie panierować w bułce tartej i smażyć na rumiano z obu stron. Podawać na gorąco, można podać do krokietów czerwony czysty barszczyk.
bajka.12.60
zewa
Dziękuję. Tak krokiety pyszne były :)
misia5
zbysiowa