Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Krokiety z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Smaczne domowe krokiety z farszem z pieczarek oraz grzybów leśnych.

Krokiety z grzybami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krokiety z grzybami

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z grzybami
Przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Mleko, wodę, jajko, sól oraz mąkę dokładnie za sobą łączymy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Smażymy na rumiano z dwóch ston. Pieczarki oraz rozmrożone grzyby kroimy na drobne kawałki. Cebulę kroimy w kosteczkę. Grzyby z cebulą smażymy na oliwie. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Na usmażone naleśniki nakładamy porcję farszu grzybowego. Zwijamy w kopertę. Obtaczamy w jajku i bułce tartej. Krokiety smażymy na rumiano na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy z barszczem czerwonym.
Krokiety z grzybami
Przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Mleko, wodę, jajko, sól oraz mąkę dokładnie za sobą łączymy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Smażymy na rumiano z dwóch ston.
Krokiety z grzybami
Pieczarki oraz rozmrożone grzyby kroimy na drobne kawałki. Cebulę kroimy w kosteczkę. Grzyby z cebulą smażymy na oliwie. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Krokiety z grzybami
Na usmażone naleśniki nakładamy porcję farszu grzybowego. Zwijamy w kopertę.
Krokiety z grzybami
Obtaczamy w jajku i bułce tartej. Krokiety smażymy na rumiano na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy z barszczem czerwonym.