Sposób przygotowania:
Krokiety z jarmużem
Liście jarmużu oczyścić z twardych łodyg, poszarpać na kawałki i wypłukać dokładnie. Zblanszować, odcedzić.
Cebulę posiekać w kostkę, wrzucić z masłem do rondelka i zeszklić. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, smażyć razem chwilę, dodać odcedzony jarmuż.
Wymieszać i dusić razem chwilę. Dodać serek (użyłam kremowego serka śmietankowego do kanapek) i dusząc na małym ogniu mieszać, aż składniki się połączą.
Doprawić solą i pieprzem oraz świeżo startą gałką muszkatołową. Dusić kilka minut.
Zdjąć z ognia i przestudzić. Na każdym naleśniku rozsmarować farsz, położyć plasterek sera i pół parówki. Zwinąć jak krokieta.
Opanierować w jajku i bułce tartej, usmażyć na oleju rzepakowym i odsączyć na ręczniku papierowym.
Cebulę posiekać w kostkę, wrzucić z masłem do rondelka i zeszklić. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, smażyć razem chwilę, dodać odcedzony jarmuż.
Wymieszać i dusić razem chwilę. Dodać serek (użyłam kremowego serka śmietankowego do kanapek) i dusząc na małym ogniu mieszać, aż składniki się połączą.
Doprawić solą i pieprzem oraz świeżo startą gałką muszkatołową. Dusić kilka minut.
Zdjąć z ognia i przestudzić. Na każdym naleśniku rozsmarować farsz, położyć plasterek sera i pół parówki. Zwinąć jak krokieta.
Opanierować w jajku i bułce tartej, usmażyć na oleju rzepakowym i odsączyć na ręczniku papierowym.