Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Krokiety z kalafiora

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

W taki sam sposób można przygotować krokiety z innych warzyw.

Krokiety z kalafiora

Składniki:

Krokiety z kalafiora

 

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z kalafiora
Kalafior umyć, podzielić na różyczki, ugotować w mleku, odparować płyn (rozgotować). Następnie dodać jajko, bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek, utarty żółty ser, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Z masy formować krokieciki, obtaczać w bułce tartej. Smażyć w głębokim tłuszczu na jasno- złoty kolor. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.