Sposób przygotowania:
Krokiety z kapustą duszoną z pieczarkami
Zmiksować mąkę , wodę, mleko,2 jajka i szczypta soli .Odstawić ciasto na 15 minut. Rozgrzać patelnię i potem posmarować albo słoninka albo olejem. Na natłuszczoną patelnie wlewać porcję ciasta ( na średnia patelnię nalewa się 1/2 wazowej łyżki do zupy - ale to trzeba sprawdzić ). Smażyć naleśniki po jednej i po drugiej stronie .
Na każdy usmażony naleśnik nałożyć pełną łyżkę kapusty z pieczarkami ( przepis juz wstawiłam - trzeba ja trochę odsączyć ) . Zawijać naleśniki w ruloniki. Obtaczać w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.
Na każdy usmażony naleśnik nałożyć pełną łyżkę kapusty z pieczarkami ( przepis juz wstawiłam - trzeba ja trochę odsączyć ) . Zawijać naleśniki w ruloniki. Obtaczać w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.