Sposób przygotowania:
Krokiety z kapustą i grzybami 2.
Składniki ciasta dokładnie mieszamy (lub miksujemy). Na patelni rozgrzewamy bardzo małą ilość oleju, smażymy cienkie naleśniki. Farsz najlepiej przygotować wcześniej- suszone grzyby pozostawiamy na około godzinę w ciepłej wodzie. Następnie kroimy je drobno i razem z posiekaną cebulą podsmażamy na oleju. Kapustę kiszoną odsączamy, drobno kroimy, dodajemy do podsmażonych grzybów z cebulą, doprawiamy solą i pieprzem. Całość dusimy pod przykryciem dodając w razie potrzeby łyżkę oleju/ pół szklanki wody. Gdy kapusta zmięknie i całość nabierze złotawego koloru, farsz jest gotowy. Zawijamy krokiety, panierujemy w jajku, bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Z podanej ilości składników otrzymamy 15-16 krokietów.

