alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Krokiety z kapustą i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Uwielbiam wszelkiego rodzaju naleśniki i krokiety. Oto kolejny pyszny farsz, który możemy wykorzystać również jako nadzienie do pierogów lub pasztecików francuskich.

Krokiety z kapustą i pieczarkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Krokiety z kapustą i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z kapustą i pieczarkami
Przygotowujemy naleśniki: Wszystkie składniki miksujemy na jednolitą masę. Smarujemy rozgrzaną patelnię olejem i smażymy dość cienkie naleśniki. Farsz: Kapustę odcedzamy, przelewamy wrzątkiem, zalewamy zimną wodą i gotujemy do miękkości. Pieczarki dokładnie oczyszczamy, kroimy i smażymy na oleju. Gdy pieczarki i kapusta będą ostudzone mielimy je w maszynce do mięsa. dodać pozostałe składniki i wymieszać. Cebulę obieramy, drobniutko kroimy, podsmażamy na oleju i dodajemy do farszu. Naleśniki smarujemy farszem i zawijamy krokiety. Możemy je spożyć w takiej formie lub panierować i usmażyć na oleju. Smacznego :)
Krokiety z kapustą i pieczarkami
Ugotowaną kapustę i podsmażone pieczarki studzimy i mielimy w maszynce do mięsa
Krokiety z kapustą i pieczarkami
Drobno pokrojoną cebulkę podsmażamy na oleju i dodajemy do farszu
Krokiety z kapustą i pieczarkami
Z podanych składników przygotowujemy cisto i smazymy naleśniki