Sposób przygotowania:
Krokiety z kapustą i suszonymi grzybami
Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy , odstawić ciasto na poł godziny i nastęonie smazyccienkie nalesniki. Cebulę kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy cebulę. Dodajemy odciśniętą kapustę(jeśli jest bardzo kwasna należy przelać ją wodą i odcisnąć ) i chwilę podsmażamy, następnie dodajemy suszone grzyby, Podlewamy wszystko odrobiną wody i dusimy pod przykryciem około 15-20 minut, często mieszając i w razie potrzeby dodając jeszcze odrobinę wody. Farsz doprawiamy solą i pieprzem . Studzimy. Ostudzony farsz drobno siekamy nożem lub za pomocą elektrycznego rozdrabniacza. Na każdy naleśnik nakładamy po łyżce farszu, zawijając go w krokiet. Panierujemy w jajku i bułce i smażymy na rumiano.Smacznego.