Sposób przygotowania:
Krokiety z kaszą gryczaną i jajkiem
Do rondelka wlać 3 łyżki oleju , wsypać kaszę gryczaną , chwilę smażyć mieszając. Następnie kaszę gryczaną zalać litrą gorącej wody i pod przykryciem ugotować, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Jajka ugotować na twardo, obrać pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać, posiekać drobno, usmażyć na 4 łyżkach oleju.Do kaszy gryczanej ugotowanej , przestudzonej dodać cebulę, pokrojone jajka, wymieszać, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Do miski wsypać mąkę, dodać jajka, mleko i wodę zmiksować.Ciasto doprawić do smaku solą, odstawić na pół godziny. Następnie usmażyć naleśniki. Na środku naleśników układać farsz, zwijać w krokiety.Panierować w roztrzepanych jajkach, bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor.