Sposób przygotowania:
Krokiety z kusksuem i nie tylko
Przygotować farsz : Parówki obrać z folii i pokroić na plasterki po czym podsmażyć je na patelni. Pomidory pokroić w drobną kostkę. Do rondelka, w którym jest kuskus ( wcześniej przygotowany z bulionem warzywnym ), dodać podsmażoną cebulkę, posiekaną zieleninę, podsmażone parówki, pomidory starty ser oraz przyprawy i wymieszać farsz. W miarę konieczności doprawić. Każdy naleśnik kłaść na desce, na środek układać porcję farszu i składać krokiety w kopertę. Na patelni rozgrzać olej. Jajka rozbełtać z odrobina soli. Krokiety obtaczać w bułce tartej potem w jajku i znowu panierować w bułce tartej. Krokiety smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać gorące.
monikaT83
zewa
To fakt, farsz wyszedł smaczny. Niby nietypowy na krokiety a jednak połączenie super wyszło.
gusia1000
zewa
smakowały, bo już nie ma, he, he :)
edytaha
zewa
dzięki Edytko, nietypowo ale smacznie było :)
Alex_M
zewa
dziękuję :)