Krokiety z mięsem 9

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Naleśniki z nadzieniem mięsnym tzw. krokiety

Krokiety z mięsem 9

Składniki:

Krokiety z mięsem 9

 

 

  • NADZIENIE
  • 1 włoszczyzna (marchew, pietruszka, por, seler)
  • 300 g mięsa wieprzowego, np. łopatki
  • 1 duża cebula
  • 1 bułka kajzerka
  • 1 jajko
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 łyżki gęstej śmietany

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z mięsem 9
Naleśniki - Wszystkie składniki umieścić w misce ucierać do uzyskania jednolitej konsystencji.Na dobrze nagrzaną patelnię nalewać ciasto - smażyć naleśniki po obydwu stronach.Gotowe naleśniki nakładać farsz mięsny.Przygotowanie farszu mięsnego - ugotować mięso do miękkości. Następnie cebulkę drobno pokroić podsmażyć. Ugotowane mięso mielimy dodajemy podsmażoną cebulkę i resztę składników mieszamy na jednolita masę nakładamy na naleśnik zwijamy i formujemy krokieta. Gotowe krokiety panierujemy obtaczając jajku wymieszanym z mlekiem i bułce tartej pieczemy na złoty kolor.