Sposób przygotowania:
Krokiety z mięsem i pieczarkami
Do miski wlać mleko, wodę, łyżkę oleju, dodać jajko, mąkę i zmiksować. Z ciasta usmażyć cienkie naleśniki.
Farsz: Kapustę ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, odcisnąć i bardzo drobno posiekać. Drobno pokrojoną cebulę, zrumienić na tłuszczu, dodać mięso, wymieszać i dusić ok 10 min. Następnie dodać utarte na tarce o grubych oczkach pieczarki, kapustę, bułkę tartą i smażyć ok 10 min. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Upieczone naleśniki smarować farszem, zwijać krokiety, zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju oleju.
Farsz: Kapustę ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, odcisnąć i bardzo drobno posiekać. Drobno pokrojoną cebulę, zrumienić na tłuszczu, dodać mięso, wymieszać i dusić ok 10 min. Następnie dodać utarte na tarce o grubych oczkach pieczarki, kapustę, bułkę tartą i smażyć ok 10 min. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Upieczone naleśniki smarować farszem, zwijać krokiety, zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju oleju.