Sposób przygotowania:
Krokiety z mięsem i pieczarkami 2
Obierz pieczarki i je dokładnie umyj, posiekaj je w kostkę i wrzuć na patelnię. Smaż je na małym ogniu na oleju. Obierz cebulę i ją umyj, posiekaj drobno i podsmaż na patelni na małym ogniu. Mięso mielone dopraw vegetą i pieprzem. Podsmaż je na patelni, mieszając próbuj rozbić jak najdrobniej. Pieczarki i cebulę wrzuć do miski, do nich dorzuć mięso i dopraw solą, czosnkiem i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Do wysokiego naczynia wrzuć mąkę, mleko, wodę i jajka dodaj sól i pieprz i wymieszaj składniki mikserem. Podgrzej patelnię z olejem. Wysmaż naleśniki. Gdy naleśniki wystygną nałóż na nie farsz i zawiń je. Przed jedzeniem obtocz je w jajku następnie w bułce tartej i podsmaż je . Smacznego