joana30

joana30

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 185]

Krokiety z parówką i pieczarkami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Trochę pracochłonne, ale pyszne danie obiadowe - krokiety naleśnikowe z farszem z pieczarek i parówki.

Krokiety z parówką i pieczarkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Krokiety z parówką i pieczarkami

 

 

 

  • 8 małych parówek
  • 8 plastrów żółtego sera

 

  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z parówką i pieczarkami
Składniki na naleśniki zmiksować i odstawić na pół godziny. Po tym czasie usmażyć naleśniki. Na 2 łyżkach oleju przesmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Pieczarki oczyścić, umyć i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Dodać do cebulki, doprawić do smaku i smażyć do czasu aż płyn odparuje. Przestudzić. Na każdym naleśniku ułożyć pieczarki, plaster sera i parówkę. Zwinąć krokiety. W miseczce rozbełtać jajko z mlekiem. Krokiety zanurzać w jajku a następnie obtaczać w bułce tartej. Smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Krokiety z parówką i pieczarkami
Na rozgrzanym oleju przesmażyć cebulkę i pieczarki, ostudzić
Krokiety z parówką i pieczarkami
Na naleśniki nakładać farsz, ser i parówkę, zwinąć krokiety
Krokiety z parówką i pieczarkami
Krokiety smażyć na złotobrązowy kolor na rozgrzanym oleju