Sposób przygotowania:
Krokiety z parówką i pieczarkami
Składniki na naleśniki zmiksować i odstawić na pół godziny. Po tym czasie usmażyć naleśniki. Na 2 łyżkach oleju przesmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Pieczarki oczyścić, umyć i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Dodać do cebulki, doprawić do smaku i smażyć do czasu aż płyn odparuje. Przestudzić. Na każdym naleśniku ułożyć pieczarki, plaster sera i parówkę. Zwinąć krokiety. W miseczce rozbełtać jajko z mlekiem. Krokiety zanurzać w jajku a następnie obtaczać w bułce tartej. Smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju.
zozolek
joana30
Dziękuję :) Też kiedys robiłam z samą parówką i serem ale postanowiłam je troszkę wzbogacić :) polecam bo są pyszne :)
mysza75