Sposób przygotowania:
Krokiety z pasztetem
Ciasto naleśnikowe: Miksujemy w naczyniu składniki na ciasto i pozostawiamy chwilę aby mąka napęczniała. Smażymy na suchej patelni z obu stron na złoty kolor.
Farsz: Mięso z królika wraz z włoszczyzną gotujemy na małym ogniu przez około 3 godziny.
Następnie odcedzamy (wywar możemy użyć jako rosół do innych dań). Mięso oddzielamy od kości i mielimy bardzo drobno. Możemy przyprawić solą i pieprzem.
Na naleśnik nakładamy spora łyżkę farszu i zawijamy najpierw dwa przeciwległe boki do środka a następnie w około.
Na talerzu roztrzepujemy jajko i maczamy w nim zawiniętego krokieta, następnie obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na maśle z obu stron na złoty kolor.
Farsz: Mięso z królika wraz z włoszczyzną gotujemy na małym ogniu przez około 3 godziny.
Następnie odcedzamy (wywar możemy użyć jako rosół do innych dań). Mięso oddzielamy od kości i mielimy bardzo drobno. Możemy przyprawić solą i pieprzem.
Na naleśnik nakładamy spora łyżkę farszu i zawijamy najpierw dwa przeciwległe boki do środka a następnie w około.
Na talerzu roztrzepujemy jajko i maczamy w nim zawiniętego krokieta, następnie obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na maśle z obu stron na złoty kolor.