petronella

petronella

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Krokiety z pasztetem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Super przepis na krokiety z ciasta naleśnikowego z farszem z królika obtoczone w panierce i usmażone.

Krokiety z pasztetem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krokiety z pasztetem

na ciasto nalesnikowe

na farsz

do panierki i smażenia

Sposób przygotowania:

Krokiety z pasztetem
Ciasto naleśnikowe: Miksujemy w naczyniu składniki na ciasto i pozostawiamy chwilę aby mąka napęczniała. Smażymy na suchej patelni z obu stron na złoty kolor.

Farsz: Mięso z królika wraz z włoszczyzną gotujemy na małym ogniu przez około 3 godziny.

Następnie odcedzamy (wywar możemy użyć jako rosół do innych dań). Mięso oddzielamy od kości i mielimy bardzo drobno. Możemy przyprawić solą i pieprzem.

Na naleśnik nakładamy spora łyżkę farszu i zawijamy najpierw dwa przeciwległe boki do środka a następnie w około.

Na talerzu roztrzepujemy jajko i maczamy w nim zawiniętego krokieta, następnie obtaczamy w bułce tartej.

Smażymy na maśle z obu stron na złoty kolor. 
Krokiety z pasztetem
zwiniety i przygotowany do smażenie krokiet
Krokiety z pasztetem
nadzienie do krokietów, podzielone na porcje

Tagi:

krokiety