Sposób przygotowania:
Krokiety z pasztetem i cebulką
Przygotować ciasto na naleśniki z 2 jajek , mąki , proszku do pieczenia , mleka, wody mineralnej , 2 łyżek oleju i szczypty soli . Zmiksować i odstawić na pół godziny. Pokroić drobno obraną cebulę i podsmażyć ją na Smakowitej Pajdzie na złoto . Włożyć do cebulki pasztet. Przesmażyć. Doprawić do smaku majerankiem , tymiankiem , pieprzem i maggi. Dodać otręby. Zdjąć z patelni i wymieszać z usiekaną natką pietruszki. Patelnię do naleśników natłuścić olejem i mocno rozgrzać . Ciasto wlewać na patelnię( po standartowej chochelce do zupy *) i obracając patelnią rozprowadzać po całym dnie . Smażyć naleśnik z jednej , a następnie z drugiej strony . Zsunąć z patelni na talerz . Tak usmażyć wszystkie naleśniki . Na każdy naleśnik kłaść 2 łyżki farszu . Zagiąć najpierw dwa przeciwstawne boki ( lewy i prawy ) przykrywając farsz. Następnie od dolnego brzegu rolować tak by utworzył się zgrabny ,, wałek". Panierować naleśniki w jajku, mące ziemniaczanej, jajku i bułce tartej. Obsmażać na rumian bezpośrednio przed podaniem na oleju. Podawać z czystym barszczem czerwonym do popicia* Naleśniki mają być trochę grubsze niż zwykłe by nie pękały w trakcie zwijania.