Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Krokiety z pasztetowa

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 6

Zaskocz gosci czyms innym:)

Krokiety z pasztetowa

Składniki:

Krokiety z pasztetowa

 

  • Ciasto:
  • 2 szklanki maki
  • 2szklanki wody
  • szklanka mleka
  • 2-3 jajka
  • szczypta soli
  • olej do smazenia
  • Farsz:
  • 3/4 kg pasztetowej
  • peczek natki pietruszki
  • majeranek
  • 2-3 cebule
  • sol
  • pieprz
  • Panierka:
  • jajka
  • bulka tarta

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z pasztetowa
Smazymy cienkie nalesniki,jesli ciasto jest zbyt geste dodajemy wody.Cebule kroimy w drobna kostke i szklimy na odrobinie oleju.Na patelnie wrzucamy obrana z oslonki i pokrojona w plastry pasztetowa.Kiedy pasztetowa sie rozpusci i otrzymamy jednolita mase dodajemy cebule,posiekana natke pietruszki i majeranek,doprawiamy sola i pieprzem.Na kazdy nalesnik nakladamy troche farszu,dwa boki zawijamy do srodka i zwijamy.Tak przygotowane krokiety obtaczamy w jajku i bulce tartej i obsmazamy na oleju na zloty kolor.