Sposób przygotowania:
krokiety z pieczarkami i cebulą
Do miski dodajemy mąkę.Wbiamy jaja. Dodajemy szczypte soli. Wlewamy szklankę wody gazowanej , szklankę zwykłej letniej wody i ćwierć szklanki mleka.
Mieszamy ze sobą wszystkie składniki dokładnie żeby nie było grudek.
Jeśli masa naleśnikowa będzie już jednolita i gładka dodajemy olej i poznownie mieszamy.
Nalesniki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z minimalną ilością tłuszczu.
FARSZ
Pieczarki myjemy. Kroimy w talarki. Wrzucamy na dobrze rozgrzaną patelnię. Podsmażamy z 10 minut , solimy , dolewamy wody i dusimy.
Obieramy cebulę. PRzekrowujemy ją na pół i kroimy w pół plasterki. Wrzucamy do naszych pieczarek. Mieszamy razem wszystko. I dusimy cebulę razem z pieczarkami.
Pod koniec duszenia ( jak będą pieczarki z cebulą miękkie ) dodajemy pieprz i sól . mieszamy.
Na naleśniki wykładamy farsz. Zawijamy krokiety.
W osobnym naczyniu wbijamy jajo , solimy i pieprzymy i dokldnie mieszamy widelcem. Na płaski talerz wsypujemy bułkę tartą. Krokiety optaczamy wpierw w jajku a następnie w bułce tartej po czym smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złocistty kolor po obu stronach. Smacznego
Mieszamy ze sobą wszystkie składniki dokładnie żeby nie było grudek.
Jeśli masa naleśnikowa będzie już jednolita i gładka dodajemy olej i poznownie mieszamy.
Nalesniki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z minimalną ilością tłuszczu.
FARSZ
Pieczarki myjemy. Kroimy w talarki. Wrzucamy na dobrze rozgrzaną patelnię. Podsmażamy z 10 minut , solimy , dolewamy wody i dusimy.
Obieramy cebulę. PRzekrowujemy ją na pół i kroimy w pół plasterki. Wrzucamy do naszych pieczarek. Mieszamy razem wszystko. I dusimy cebulę razem z pieczarkami.
Pod koniec duszenia ( jak będą pieczarki z cebulą miękkie ) dodajemy pieprz i sól . mieszamy.
Na naleśniki wykładamy farsz. Zawijamy krokiety.
W osobnym naczyniu wbijamy jajo , solimy i pieprzymy i dokldnie mieszamy widelcem. Na płaski talerz wsypujemy bułkę tartą. Krokiety optaczamy wpierw w jajku a następnie w bułce tartej po czym smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złocistty kolor po obu stronach. Smacznego