Sposób przygotowania:
Krokiety z ryżem i jajkiem
Gotujemy ryż, studzimy. Cebulkę podsmażamy na oliwie. Jajka przepuszczamy przez kratkę. Do tego wsypujemy vegetę (ilość wg uznania, zamiast vegety może byc kucharek, ja osobiście używam vegety), Natkę siekamy drobno i mieszamy z resztą farszu.
Kiedy przygotujemy już farsz, smarujemy naleśniki i zwijamy, zakladając końce, żeby nam "nie wyciekł".
Następnie obtaczamy w jajku i bułce tartej, smażymy. Podajemy na ciepło. Potem można je zamrozić, po rozmrożeniu podpiec albo podsmażyć - wciąż będą dobre.
Smacznego:)
Kiedy przygotujemy już farsz, smarujemy naleśniki i zwijamy, zakladając końce, żeby nam "nie wyciekł".
Następnie obtaczamy w jajku i bułce tartej, smażymy. Podajemy na ciepło. Potem można je zamrozić, po rozmrożeniu podpiec albo podsmażyć - wciąż będą dobre.
Smacznego:)
olimpia200
kamila1957
Natala1210
evita0007