Sposób przygotowania:
Krokiety z ryżu
Do garnka wlać wodę, dodać kostki bulionowe, zagotować, Następnie do ryżu dodać jajka wymieszać,z utartą na tarce o dużych otworach marchew, sol i pieprz,gyros,papryka mielon słodka do smaku,wymieszać. Nakładac farsz do filetu i zawijać przekuć wykałączką przez środek aby sie nie rozwineły. Panierować w roztrzepanym jajku i obtaczać w bułce tartej.Smażyc z każdej strony. Smacznego!:)
Babciagramolka
20 g ryżu to 1 czubata łyżka
Gotujesz wodę z kostkami bulionowymi - po co ?
Surowy ryż mieszasz z utartą marchewką , jajkami i przyprawami - masa Ci pływa ale Ty dzielnie nadziewasz tym filety z piersi kurczaka .
Potem pojawiają Ci się nie wiadomo skąd nowe jajka w których ( i bułce ) panierujesz .
I na końcu wychodzi na to że trzeba jeść surowy ryż z surową marchewką w usmażonym panierowanym kurczaku.
Totalna bzdura .