Sposób przygotowania:
Krokiety z warzywamiEtap 1
Kapustę pekińską należy umyć i pokroić w miarę drobno.
Etap 2
Na głębokiej patelni rozgrzać 3 łyżki oliwy i dodać posiekanego pora i kapustę pekińska sparzona wrzątkiem i odciśniętą.
Etap 3
Po 10 minutach dodać pokrojoną paprykę i przyprawy, wymieszać.
Etap 4
Dusić jeszcze klika minut i już farsz jest gotowy.
Etap 5
Ze składników na naleśniki ( oprócz mąki pszennej) przygotować ciasto.
Następnie dodawać po trochu mąkę pszenna tak aby ciasto miało konsystencję kwaśnej śmietany.
Usmażyć naleśniki, na które nałożyć farsz, zawijać panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.
Można podawać z ketchupem.