Sposób przygotowania:
Krokiety z warzywamiEtap 1
![Krokiety z warzywami Krokiety z warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/krokiety-z-warzywami-488958.jpg)
Kapustę pekińską należy umyć i pokroić w miarę drobno.
Etap 2
![Krokiety z warzywami Krokiety z warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/krokiety-z-warzywami-488960.jpg)
Na głębokiej patelni rozgrzać 3 łyżki oliwy i dodać posiekanego pora i kapustę pekińska sparzona wrzątkiem i odciśniętą.
Etap 3
![Krokiety z warzywami Krokiety z warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/krokiety-z-warzywami-488961.jpg)
Po 10 minutach dodać pokrojoną paprykę i przyprawy, wymieszać.
Etap 4
![Krokiety z warzywami Krokiety z warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/krokiety-z-warzywami-488962.jpg)
Dusić jeszcze klika minut i już farsz jest gotowy.
Etap 5
![Krokiety z warzywami Krokiety z warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/krokiety-z-warzywami-488963.jpg)
Ze składników na naleśniki ( oprócz mąki pszennej) przygotować ciasto.
Następnie dodawać po trochu mąkę pszenna tak aby ciasto miało konsystencję kwaśnej śmietany.
Usmażyć naleśniki, na które nałożyć farsz, zawijać panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.
Można podawać z ketchupem.