Ziziunka18

Ziziunka18

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Krokiety ze schabu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne danie na niedzielny obiad

Krokiety ze schabu Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Krokiety ze schabu

 

 

Sposób przygotowania:

Krokiety ze schabu
Na patelni podsmażamy pokrojony w słupki boczek. Dodajemy do niego pokrojoną w piórka cebulę i pieczarki pokrojone w paski, podsmażamy wszystko. Plastry schabu dokładnie rozbijamy i posypujemy każdy przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem. Ścieramy parmezan na drobnej tarce. Każdy plaster posypujemy startym serem i układamy na nim farsz z boczku, cebuli i pieczarek. Dodatkowo kładziemy na każdym po kawałku papryki marynowanej. Tak przygotowane mięso zawijamy ścisło w roladki. Roladki obtaczamy w jajku i w bułce tartej a następnie podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Podsmażone roladki przekładamy na blaszkę i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika(180C) na 15-20 minut aby schab doszedł w środku.
Krokiety ze schabu
tak prezentują się krokiety po przekrojeniu na połowę
Krokiety ze schabu
Na rozbity schab układamy farsz z boczku, cebuli pieczarek
Krokiety ze schabu
Pozawijane krokiety obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na złoto