Sposób przygotowania:
Królewiec
Ciasto miodowe: Mąkę przesiewamy na stolnicę i siekamy z margaryną. Dodajemy Pozostałe składniki i zarabiamy ciasto. Dzielimy je na 2 części. Każdą wałkujemy i pieczemy oddzielnie 2 placki w 180˚C przez około 20 min. BISZKOPT: Białka ubijamy, dokładamy cukier oraz żółtka. Do puszystej masy dolewamy wodę. Całość delikatnie łączymy z mąką i proszkiem. Pieczemy w 180˚C przez około 15 min. MASA I PRZEŁOŻENIE: Z mleka, mąki, budyniu, cukru i żółtek gotujemy budyń. Studzimy. Masło ucieramy. Dokładamy do niego stopniowo budyń. Do gotowej masy dokładamy rum (według uznania). Przełożenie: Ciasto miodowe, masa, biszkopt, masa, ciasto miodowe, polewa. Całość dekorujemy dowolnie ( ja użyłam kokosu i płatków migdałowych.
monikaT83
jaga85
Bardzo dziękuję:) i pozdrawiam!
2milutka
jaga85
Czyli nie tylko u mnie w domu ono króluje:) Pozdrawiam!