Sposób przygotowania:
Królewiec
CIASTO CIEMNE: Wszystkie składniki posiekać nożem , następnie zagnieść rękoma ciasto.Podzielić na pół i upiec 2 placki-jednakowej wielkości, Piec aż się zarumienią-ok.15-20 minut. BISZKOPT:Białka oddzielić od żółtek. Ubić na sztywną pianę. Miksując dodać cukier i żółtka, na końcu mąkę i proszek.Piec ok.30 minut w temp.170 st.C. MASA BUDYNIOWA: Odlać niepełną szkl mleka, resztę zagotować z margaryną ,cukrem i cukrem waniliowym. W zimnym mleku rozpuścić mąkę i wlać do gotującego się mleka mieszając aby nie zrobiły się grudki. Połowę gorącej masy wylać na jeden ciemny placek, położyć na to biszkopt i wylać resztę masy, przykryć drugim ciemnym plackiem. Całość polać polewą. POLEWA CZEKOLADOWA: margarynę rozpuścić z wodą,cukrem i kakao. Gotować 2 minuty mieszając aby wyszła gładka konsystencja.
Natusia