Sposób przygotowania:
Królewiec 10
Ciasto miodowe: wszystkie składniki siekamy nożem i zagniatamy gładkie ciasto. Dzielimy na dwie równe części i pieczemy 2 placki. Pieczemy w nagrzanym piekarniku około 15 min. w temperaturze 180°C. Biszkopt: Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dalej ubijając dodać stopniowo cukier. Na końcu dodajemy po jednym żółtku. Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia i przesiewamy je do masy jajecznej, delikatnie wymieszać. Biszkopt pieczemy w 180 stopniach około 20 minut.Krem: Odlewamy niepełną szklankę mleka, resztę zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. W zimnym mleku mieszamy mąkę pszenną i ziemniaczaną. Wlewamy do gotującego się mleka mieszając. Następnie dodajemy kostkę masła. Dokładnie mieszamy.Do formy wkładamy jedno ciasto miodowe, na nie wlewamy połowę kremy, na krem biszkopt, resztę kremu i ciasto miodowe.Polewa: margarynę roztapiamy. dodajemy kakao, cukier puder i mleko. mieszamy.Ciasto polewamy polewą.