Sposób przygotowania:
Królewiec wg eliza135
Składniki ciasta miodowego dajemy do miski, wszystko razem zagniatamy w ciasto, dzielimy na dwie części. I pieczemy po około 20 minut w 180 st. Składniki na ciasto biszkoptowe: Białka ubić na sztywno,dodać cukier nadal ubić.Potem dodajemy żółtka i znowu ubijamy.Dodajemy wodę.potem mąkę pszenną z ziemniaczaną i proszkiem.Wymieszać delikatnie łyżką.Ciasto wylewamy na blaszkę. Masa: 1/2 szklanki mleka wymieszać z mąką pszenną i ziemniaczaną.Pozostałe mleko zagotować z cukrem i wanilią.Gdy mleko zagotuje się dodać mleko z mąką i chwilkę gotować do zgęstnienia.Ostudzić.Po wystudzeniu dodawać margarynę i wymieszać.Gotowym kremem przekładać na zmianę ciasto miodowe i biszkoptowe.Na koniec polać polewą.
gusia1000
sylwiusia055
sylcia055