Sposób przygotowania:
Królewiec wg madzik
Ciasto Wszystkie składniki wrzucić do miski , wymieszać i zagnieść kruche ciasto. Następnie podzielić je na pół wylepić nim wysmarowane tłuszczem blaszki i upiec 2 placki w temperaturze 190 stopni przez 20 min. Biszkopt Białka jaj ubić na sztywną pianę dodając podczas ubijania cukier, następnie dodać zółtka. Do ubitej piany przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszane ciasto Przelać na blaszkę tej samej wielkości co wcześniejsze blaszki wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej pergaminem i piec w 175 stopniach przez 15 minut. Masa budyniowa Z mleka odlać pół szklanki i rozmieszać w nim obie mąki. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Na gotujące mleko wlać mleko rozmieszane z mąką i ugotować budyń. Polewa Roztopić margarynę w rondelku dodać cukier i kakaoNa jeden kruchy placek położyć, połowę masy budyniowej, przykryć biszkoptem, wyłożyć resztę budyniu i na wierzch położyć drugi placek. Całość polać polewą.