SUPERPRZEPIS

Królik w marynacie miodowo-czosnkowej

  • 1
  • renatka1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 4
Królik w marynacie miodowo-czosnkowej Więcej zdjęć (5)

Mięso królicze z miodem i czosnkiem

Składniki:

Królik w marynacie miodowo-czosnkowej

 

Sposób przygotowania:

Królik w marynacie miodowo-czosnkowej
Z miodu, czosnku przeciśniętego przez praskę, sosu sojowego, pieprzu zielonego przygotować marynatę i natrzeć nią królika umytego i podzielonego na części. Marynować przez dobę. Następnie na głębokiej patelni rozgrzać masło i obsmażyć z każdej strony kawałki królika, dolać resztę marynaty, przykryć i dusić. Po ok. 30 minutach dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dusić do momentu gdy mięso będzie miękkie, można doprawić solą. Podawać z ziemniakami i dowolną surówką.
Królik w marynacie miodowo-czosnkowej
Z miodu czosnku sosu sojowego i pieprzu przygotować marynatę
Królik w marynacie miodowo-czosnkowej
W tej marynacie marynować królika przez dobę
Królik w marynacie miodowo-czosnkowej
Na rozgrzanym maśle osmażyć mięso i dusić
Królik w marynacie miodowo-czosnkowej
Następnie dodać pokrojoną cebulę i dalej dusić

Tagi:

sosy mięso danie