Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Królik w sosie porzeczkowym

  • 1
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mięso marynuj przez noc w zaprawie z oleju, jagód jałowca, ziarenek pieprzu i ziela

Królik w sosie porzeczkowym

Składniki:

Królik w sosie porzeczkowym

 

  • 4 filety combra

 

  • 1/4 l oleju

 

 

 

 

 

  • 2-3 łyżki wermutu

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Królik w sosie porzeczkowym
Mięso marynuj przez noc w zaprawie z oleju, jagód jałowca, ziarenek pieprzu i ziela angielskiego. Powinno być całkowicie zanurzone w oleju. Porzeczki zmiksuj. Mięso wyjmij z zaprawy i osusz. Posyp solą i pieprzem. Szybko obsmaż na bardzo gorącym oleju z obu stron. Następnie przełóż do rondla, dodaj przyprawy, zmiksowane porzeczki, wermut, śmietanę i duś na wolnym ogniu. Krój w ukośne plastry, podawaj z sosem.

Tagi:

mięso danie