Sztangiel

Sztangiel

Starszy Kucharz
[Przepisów: 22]

Królik z pieczarkami (Francja)

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Na patelni w oleju i 50 g masła zrumienić kawałki królika. Posiekać szalotki, gdy

Królik z pieczarkami (Francja)

Składniki:

Królik z pieczarkami (Francja)

 

  • 1 królik do 2 kg pokrojony na części
  • 1 łyżka oleju
  • 70 g masła
  • 3 szalotki
  • 300 g pieczarek
  • 2 szkl białego wina wytrawnego
  • 125 g śmietanki
  • 200 g ryżu
  • natka pietruszki
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Królik z pieczarkami (Francja)
Na patelni w oleju i 50 g masła zrumienić kawałki królika. Posiekać szalotki, gdy królik będzie ładnie zrumieniony, dodać je do mięsa. Przenieść wszystko do garnka żeliwnego, dodać wino, sól, pieprz.

Tagi:

ryż mięso danie