jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Królik z sosem i marchewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Mięso podajemy z ziemniakami, z dowolna surówką, ogórkiem kiszonym, sałatą. Mięso z królika jest bardzo zdrowe i chude więc to idealne danie dla osób dbających o linię

Królik z sosem i marchewką

Składniki:

Królik z sosem i marchewką

 

 

Sposób przygotowania:

Królik z sosem i marchewką
Królika nacieramy czosnkiem, polewamy oliwą. Cebulę kroimy w piórka i obtaczamy nią mięso. Tak przygotowane wkładamy w chłodne miejsce na 12 godzin. Po tym czasie obsmażamy mięso, podlewamy wodą i dusimy do miękkości z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowych. Systematycznie dolewamy wodę, jeśli odparuje, by mięso się nie przypaliło. Pod koniec gotowania dokładamy marchewkę pokrojona w plasterki. Gdy marchew jest już miękka zabielamy i zagęszczamy sos. Doprawiamy do smaku.