ADAIDA

ADAIDA

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Królowa śniegu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne.

Królowa śniegu

Składniki:

Królowa śniegu

 

  • CIASTO:
  • 1,5 szkl. cukru
  • 1,5 kostki margaryny
  • 5 jajek
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • łyżeczka kakao

 

 

  • PIANA
  • 5 białek
  • 20 dag cukru pudru
  • kwasek cytrynowy

Sposób przygotowania:

Królowa śniegu
1CIASTO:
.Białka ubij, dodaj stopioną margarynę, żółtka, 1/2 szkl. wody i resztę składników, połącz.Upiecz ciasto.Ostudź, przekrój na pół.
2.KREM;
Z żółtek, cukru, mleka oraz mąki pszennej i ziemniaczanej ugotuj budyń.Zimny utrzyj z margaryną.Dodaj połowę startej gorzkiej czekolady i rodzynki,połącz.
3.PIANA:
Białka ubij na parze, dodaj cukier i kwasek.Jedno ciasto posmaruj kremem, nakryj drugim, rozłóż pianę.Posyp resztą czekolady.Schłodź.