Sposób przygotowania:
Królowa śniegu
1CIASTO:
.Białka ubij, dodaj stopioną margarynę, żółtka, 1/2 szkl. wody i resztę składników, połącz.Upiecz ciasto.Ostudź, przekrój na pół.
2.KREM;
Z żółtek, cukru, mleka oraz mąki pszennej i ziemniaczanej ugotuj budyń.Zimny utrzyj z margaryną.Dodaj połowę startej gorzkiej czekolady i rodzynki,połącz.
3.PIANA:
Białka ubij na parze, dodaj cukier i kwasek.Jedno ciasto posmaruj kremem, nakryj drugim, rozłóż pianę.Posyp resztą czekolady.Schłodź.
.Białka ubij, dodaj stopioną margarynę, żółtka, 1/2 szkl. wody i resztę składników, połącz.Upiecz ciasto.Ostudź, przekrój na pół.
2.KREM;
Z żółtek, cukru, mleka oraz mąki pszennej i ziemniaczanej ugotuj budyń.Zimny utrzyj z margaryną.Dodaj połowę startej gorzkiej czekolady i rodzynki,połącz.
3.PIANA:
Białka ubij na parze, dodaj cukier i kwasek.Jedno ciasto posmaruj kremem, nakryj drugim, rozłóż pianę.Posyp resztą czekolady.Schłodź.