Sposób przygotowania:
Kruche waniliowe rogaliczki
Mąkę i krochmal przesiać, dodać pokrojone w kostkę masło następnie cukier. Wszystko tak długo kroić nożem aż powstanie kruszonka. Dodać pozostałe składniki ciasta i szybko zagnieść. Uformować kulę, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 1 godz. Po tym czasie ciasto rozwałkować (na posypanej mąką stolnicy) na rulony o szerokości 5 cm i na 10 min schłodzić. Piekarnik rozgrzać na 200 stopni, blachę piekarnikową wyłożyć papierem do pieczenia. Rulony pokroić na 1/2 cm paski następnie paski te uformować w rogale. Piec 12-15 minut. Cukier puder wymieszać z cukrem waniliowym i jeszcze ciepłe rogaliczki w nim obtoczyć. Po ostudzeniu przechowywać w blaszanym pojemniku.
Sarenka
joasiaant