Sposób przygotowania:
Kruche zwijane ciasteczka czyli trzy w jednym
Mąki mieszamy z sodą, cukrem i solą, a następnie dzielimy na trzy równe części. Margarynę też dzielimy na trzy części i po jednej dodajemy do każdej z mąk. Następnie z podanych składników zagniatamy trzy różne ciasta. Ciasta rozwałkowujemy na trzy podobnej wielkości prostokąty, każdy o grubości około 3 – 4 mm. Na płacie z folii układamy żółty placek, smarujemy go białkiem, na jego krawędzi układamy ciasno rządek żurawiny. Przesuwając się kilka cm, kładziemy ciasto z makiem i to również smarujemy białkiem. Za koniec zostało nam już ciasto z kakao, a więc tak samo się przesuwamy i rozkładamy placek, który też smarujemy białkiem. Przy pomocy folii ciasno zwijamy rulon, skręcamy końce i wkładamy ciasto na około 2 godziny do lodówki . Po wyjęciu z lodówki rulon smarujemy białkiem, posypujemy wiórkami, kroimy na 2 cm krążki i układamy płasko na blaszce. Pieczemy około 20 min w 180 stopniach. Gdy ciasteczka stygną my przygotowujemy polewę, a więc w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z masłem i olejem. Gęstniejącą smarujemy zimne ciasteczka.