Sposób przygotowania:
Krupniczek z kaszą jęczmienną
Do garnka włożyć podroby i porcję rosołową, szyje z kurczaka i można to obgotować. Opłukać i zalać świeżą czystą wodą, włożyć liście laurowe, ziele angielskie i jarzyny. Zagotować i posolić, w międzyczasie opłukać kaszę jęczmienną w garnuszku odlewając dwa razy wodę. Włożyć kaszę na gotujący wywar i gotować 10 minut na wolnym ogniu. Po czym dołożyć ziemniaki pokrojone w kostkę.
Gotować do miękkości kaszy i ziemniaków. Przyprawić do smaku pieprzem i wegetą, posypać natką pietruszki.
Gotować do miękkości kaszy i ziemniaków. Przyprawić do smaku pieprzem i wegetą, posypać natką pietruszki.
![Krupniczek z kaszą jęczmienną Krupniczek z kaszą jęczmienną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krupniczek-z-kasza-jeczmienna-535663.jpg)
![Krupniczek z kaszą jęczmienną Krupniczek z kaszą jęczmienną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krupniczek-z-kasza-jeczmienna-535664.jpg)
![Krupniczek z kaszą jęczmienną Krupniczek z kaszą jęczmienną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krupniczek-z-kasza-jeczmienna-535665.jpg)
![Krupniczek z kaszą jęczmienną Krupniczek z kaszą jęczmienną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krupniczek-z-kasza-jeczmienna-535666.jpg)
jagoda59