eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Krupnik Eli z kaszy pęczak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Krupnik z kaszy pęczak gotowany z kiełbaś i cebulą. Wyszła bardzo dobra i rozgrzewająca zupa na chłodne dni.

Krupnik Eli z kaszy pęczak Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krupnik Eli z kaszy pęczak

 

Sposób przygotowania:

Krupnik Eli z kaszy pęczak
Porcję rosołową u myć,zalać zimną wodą,dodać liście laurowe,ziele angielskie,sól i zagotować. Marchew,pietruszkę i seler obrać,umyć i pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę. Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w kostkę. Cebule obrać z łupinek i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać smalec,dodać kiełbasę,cebulę i smażyć aż się lekko zrumienią. Do gotującego się wywaru wrzucić jarzyny i zagotować. Następnie wsypać pęczak t znowu zagotować. Do zupy wrzucić ziemniaki,kiełbasę z cebulą i gotować aż wszystko będzie miękkie. Porcję rosołową wyjąć z zupy,oddzielić mięso od kości,pokroić i dodać do zupy. Zupę doprawić do smaku pieprzem i maggi. Smacznego!
Krupnik Eli z kaszy pęczak
Przygotować kaszę pęczak do krupnika......
Krupnik Eli z kaszy pęczak
Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w kostkę. Cebule obrać z łupinek i drobno pokroić.
Krupnik Eli z kaszy pęczak
Marchew,pietruszkę i seler obrać,umyć i pokroić w kostkę.
Krupnik Eli z kaszy pęczak
Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę.