SUPERPRZEPIS

Krupnik pomidorowy

  • dża
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4
Krupnik pomidorowy Więcej zdjęć (3)

Rozgrzewający krupnik doskonały na zimowe wieczory.

Składniki:

Krupnik pomidorowy

 

Sposób przygotowania:

Krupnik pomidorowy
Grzyby myję i zalewam gorącą wodą. W garnku gotuję 2,5 l wody, do gorącej wsypuję opłukaną kaszę z liściem laurowym. Gotuję pod przykryciem 15 min. W tzw. międzyczasie obieram i kroję w drobną kostkę warzywa. Grzyby wyjmuję z wody (kilka łyżek tej wody można dolać do zupy) i siekam, następnie razem z warzywami wrzucam do kaszy. Gotuję 15 minut. Po tym czasie dokładam masło, przyprawy i koncentrat. Gotuję kolejne 10 minut.Na talerzu posypuję koperkiem, podaję z łyżką gęstej śmietany.
Krupnik pomidorowy
Na tym zdjęciu uśmiechają się warzywa pokrojone w drobną kosteczkę
Krupnik pomidorowy
Kasza lubi towarzystwo wesołych warzyw + grzybki : impreza w garnku;-D