madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Krupnik z posmakiem grzybowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

W dzieciństwie nie lubiłam tej zupy i strasznie narzekałam kiedy gotowała ją mama. chyba z wiekiem człowiek zmienia smak a może mądrzeje

Krupnik z posmakiem grzybowym

Składniki:

Krupnik z posmakiem grzybowym

 

Sposób przygotowania:

Krupnik z posmakiem grzybowym
Marchew i ziemniaki obrać, a następnie pokroić w średniej wielkości kostkę. Do garnka wlać bulion, dodać pokrojone warzywa, liście laurowe, ziele angielskie,kaszę jęczmienną oraz suszone grzybki.Całość gotować aż warzywa i kasza będą miękkie. Na samym końcu doprawiamy do smaku mielonym pieprzem, solą oraz maggi w płynie. Po rozlaniu zupy na talerze dekorujemy natką pietruszki, można posiekaną.Suszone grzyby i przyprawa w płynie nadają smaku łagodnej zupie. .