Sposób przygotowania:
Kubaneczka masiata
BISZKOPT: białka ubić, dodać cukier, następnie żółtka. Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Przesiać przez sito do masy i wymieszać łyżką. Powstałą masę przełożyć do brytfanny wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 35 minut w 180 st. Po upieczeniu wystudzić go i nasączyć spirytusem.
MASA: żółtka, mąki i cukier zmiksować z 200 ml mleka. Pozostałość zagotować. Do gotującego się wlać zmiksowane składniki i wymieszać aż do zagotowania się masy.
Zdjęć z ognia i ostudzić. Gdy masa budyniowa będzie zimna, utrzeć margarynę i dodać budyń. Na koniec dodać spirytus i krem czekoladowy. Zmiksować. Na biszkopta wyłożyć masę. Następnie herbatniki maczać w dowolnej mieszaninie (np. sok malinowy: woda, w stosunku 1:1). Na herbatniki wyłożyć dżem.
Śmietanę ubić, pod koniec dodać fixy i cukier. Wyłożyć na dżem. Posypać dowolną posypką. Włożyć do lodówki na ok. 2 godziny.
MASA: żółtka, mąki i cukier zmiksować z 200 ml mleka. Pozostałość zagotować. Do gotującego się wlać zmiksowane składniki i wymieszać aż do zagotowania się masy.
Zdjęć z ognia i ostudzić. Gdy masa budyniowa będzie zimna, utrzeć margarynę i dodać budyń. Na koniec dodać spirytus i krem czekoladowy. Zmiksować. Na biszkopta wyłożyć masę. Następnie herbatniki maczać w dowolnej mieszaninie (np. sok malinowy: woda, w stosunku 1:1). Na herbatniki wyłożyć dżem.
Śmietanę ubić, pod koniec dodać fixy i cukier. Wyłożyć na dżem. Posypać dowolną posypką. Włożyć do lodówki na ok. 2 godziny.