Sposób przygotowania:
Kuchnia holenderska: Slavinken
Do miski wkładamy mięso wieprzowe, mięso wołowe, żółtka, bułkę tartą, musztardę, sos sojowy, sos worcestershire, pieprz i gałkę muszkatołową. Całość dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę. Z mieszaniny wyrabiamy krótkie kiełbaski, które owijamy plastrami boczku (najlepiej spiąć wykałaczkami). Na patelni rozpuszczamy masło lub margarynę, kładziemy nasze owinięte w boczek kiełbaski i smażymy na wolnym ogniu z każdej strony ok 2-3minut. Następnie wlewamy 1 szkankę wody i dusimy ok 15 minut. W Holandii wyśmienite do frytek, surówki i majonezu :)
Pyza
holandia
jest to niestety plagiat tu strona tylko zdjecie inne http://kuchnia-holenderska.pl/przepisy/dania-miesne/18-slavinken.html