Sposób przygotowania:
Kukurydziana zapiekanka
Pierś z kurczaka oczyszczamy, płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w drobną kostkę. Przesmażamy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą i ziołami prowansalskimi. Pomidora obieramy ze skórki, kroimy w drobną kostkę, przesmażamy wraz z cebulą przez 2 minuty, wlewamy 100 ml śmietany i gdy się zagotuje, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z papieru do gotowania i pieczenia Saga formujemy 2 łódki, które związujemy na końcu sznurkiem lub nitką. Równomiernie w łódeczkach rozkładamy połowę kaszy, posypujemy podsmażonym kurczakiem, a następnie przykrywamy pozostałą kaszą. Zalewamy sosem śmietanowo- pomidorowym (2-3 łyżki sosu zostawiamy). Cukinię dokładnie myjemy, wydrążamy miękki miąższ, kroimy w ćwiartki talarków. Posypujemy kaszę, polewamy pozostałym sosem i śmietaną. Układamy poszarpany na mniejsze kawałki ser żółty. Zapiekamy 15 minut w temperaturze 160 stopni.