Sposób przygotowania:
,,Kukuryku,, z dżungli :
Piersi natrzeć pastą zrobioną z sosu słodko-kwaśnego Tao-Tao , pieprzu, papryki, 1 łyżki oleju, sosu śliwkowego , miodui zostawić na 15 minut. Rodzynki sparzyć wrzącą wodą . Odsączyć . Piersi smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju. Przełożyć do rondla . Dodać owoce z puszki wraz z zalewą, rodzynki , pigwowiec , wiórki kokosowe i mleczko kokosowe. Dusić przez 45 minut , aż kurczak i owoce będą miękkie , a sos odparuje i będzie gęsty . Doprawić do smaku .
Makaron zalać wrzątkiem i zostawić pod przykryciem 5 minut .Odcedzić .
Podawać układając mięso na makaronie a sos osobno .
Makaron zalać wrzątkiem i zostawić pod przykryciem 5 minut .Odcedzić .
Podawać układając mięso na makaronie a sos osobno .