ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Kulki ryżowo - grzybowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przysmak z leśnych grzybów

Kulki ryżowo - grzybowe

Składniki:

Kulki ryżowo - grzybowe

 

Sposób przygotowania:

Kulki ryżowo - grzybowe
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Grzyby namaczamy w wodzie aż zmiękną. Kroimy je na drobne kawałki. Do przestudzonego ryżu dodajemy grzyby oraz posiekane cebule i posiekaną drobno natkę pietruszki. Do masy wbijamy 2 jaja, wszystko mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Dosypujemy bułki tartej tak aby masa uzyskała właściwą konsystencję. Lepimy małe kuleczki które smażymy na głębokim oleju.