Sposób przygotowania:
Kulki z mięsa mielonego w sosie
Do zmielonej łopatki dodać drobniutko pokrojoną cebulę,bułkę tartą,jajka,wodę,sól i pieprz.Wszystko dokładnie wyrobić,formować malutkie kulki ,obtoczyć i smażyć na oleju na lekko złoty kolor. Pieczarki pokroić w drobną kosteczkę,marchewkę i cebulę też,zeszklić na łyżce oleju,dodać wodę i przyprawy,gotować na małym ogniu 15 min. Mąkę rozrobić z kilkoma łyżkami zimnej wody,dodać śmietanę,dokładnie wymieszać,wlać do wywaru,chwilę pogotować aż zgęstnieje. Dodać usmażone kuleczki mięsne i gotować jeszcze 2 min. Smacznego.
kinga
malwinagzyra
mimo to przepis ląduje w moich ulubionych, napewno niebawem go wykorzystam :)
anullka7